Terrassmarkiser och solskydd till din uteplats

Bästa sättet att kunna skydda sina fönster och sin uteplats från starkt solsken är med terrassmarkiser. Eftersom att själva meningen med att ha en uteplats är att man ska kunna njuta av att vara ute bara genom att gå ut genom dörren. Men samtidigt ha bekvämligheter som bord, stolar och eventuellt en grill för att kunna njuta av vädret samtidigt som man lagar mat. Ofta vill man då ha solens strålar direkt mot sin hud, men det är inte alltid så bra väder. Ibland kan det regna och då är det perfekt att ha en terrassmarkis som skyddar mot vätan. 

​Eller så är solens strålar helt enkelt för starka, eftersom att mitt på dagen så ska man skydda sin hud mot de UV-strålar som kan vara skadliga, också då är det bra om man har en markis att fälla ut som skydd.

Välj en designad terrassmarkis

Det finns otroligt många typer och designer på terrass- och altanmarkiser idag. Det som avgör vilken du ska ha hemma hos dig är först och främst placering, men också hur du ska montera den, hur pass mycket den ska täcka och hur du vill att den ska se ut. Det är oftast ett väldigt praktiskt alternativ till att bygga ett helt täckande tak eftersom att du själv kan välja när du vill ha bar himmel över din uteplats för att sedan dra över solskyddet vid behov. 

Andra finesser så som manuell eller eldriven ut- och infällning är valbart, du kan välja om den ska vara i någon viss typ av tyg och hur bred och lång den ska vara. Sedan är det bara att beställa din markis så som ni vill ha den för att montera upp och installera den på det ställe där ni önskar ha den.